Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΠΗΔΟΝΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΒΥΡΩΝΑ : ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΛΑΜΠΗΔΟΝΑ ΜΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ

Η 3μελής μονοπαραταξιακή επιτροπή δημοπρασιών του Δήμου, με απόφαση της 30/11/2012, αναβάλλει τη δημοπρασία για την εκχώρηση της Λαμπηδόνας σε ιδιώτες, που ήταν να γίνει την Τετάρτη 5/12/2012, για την Πέμπτη 20/12/2012.
Στην απόφαση, που υπογράφουν Χαρδαλιάς, Ζούμπος και Μπαστέα,  περιέχονται ψέματα, συκοφαντίες και απειλές. Επανέρχονται λογικές ότι πίσω από την παρουσία των κατοίκων και των συλλογικοτήτων τους υπάρχουν πολιτικές οργανώσεις,  ψέματα ότι υπάρχει «παράνομη κατάληψη» του χώρου της Λαμπηδόνας και ότι εμποδίστηκαν οι αόρατοι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη δημοπρασία.
Για να μπορέσουν να κάνουν με κλειστές τις πόρτες την επόμενη "φανερή, δημόσια, προφορική" δημοπρασία καλούν ξανά το αστυνομικό τμήμα Βύρωνα, και επειδή δεν τους κάλυψε την προηγούμενη φορά, μαζί τώρα καλούνται η ΓΑΔΑ  και ο εισαγγελέας. Επίσης, στην απόφαση δηλώνουν την πρόθεσή τους να καταθέσουν μήνυση τους κατοίκους για την παρουσία τους στις  προηγούμενες δημοπρασίες για την εκχώρηση των αναψυκτηρίων Ανάληψης και Νέας Ελβετίας σε ιδιώτες στις 15 και 21 Νοέμβρη, σε μια προσπάθεια τρομοκρατίας για να προχωρήσουν τα σχέδια τους πίσω από τις πλάτες των κατοίκων.
 Η απόφαση αυτή κατατέθηκε από το δικηγόρο του δήμου, στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων που έκαναν κάτοικοι του Βύρωνα για να ακυρώσουν το πέρασμα της Λαμπηδόνας σε ιδιώτες. Ο δικηγόρος επικαλέστηκε ότι το άλσος Αγ. Τριάδας δεν έχει δασικό χαρακτήρα, ότι η Λαμπηδόνα είναι μετακινούμενο (!!!) κυλικείο και ότι ένα στέκι έχει κάνει κατάληψη (τη στιγμή που οι φύλακες του δήμου είναι αυτοί που ανοίγουν και κλείνουν τη Λαμπηδόνα, σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου και άλλων φορέων και συλλογικοτήτων της περιοχής που χρησιμοποιούν το χώρο).
             Δεν συγκαλύπτουμε τις δημαρχιακές αυθαιρεσίες. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των κατοίκων.
             Να μην εκχωρηθούν οι δημόσιοι-δημοτικοί χώροι σε ιδιώτες.
             Οι ελάχιστοι δημόσιοι χώροι  του Βύρωνα να χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες των κατοίκων και όχι για τα τραπεζοκαθίσματα των επιχειρηματικών συμφερόντων.
             Δεν συναινούμε, δεν φοβόμαστε.
             Η ιδιωτικοποίηση δεν θα περάσει.
Διαβάστε την απόφαση της επιτροπής δημοπρασίας παρακάτω.